Wonen

Stepping Stones Home & Care is gespecialiseerd in de zorg voor ouderen met dementie. Om bij ons te kunnen wonen, heeft u een passende indicatie nodig. Deze wordt verstrekt vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) en/of Ziektekostenverzekering (ZvW).

In de regio’s Utrecht en Dieren (Laag-Soeren) hebben wij op dit moment ook mogelijkheden voor tijdelijke verblijf (respijtzorg). Neemt u voor meer informatie contact op met onze relatiemanager.

Kleinschalig wonen

Voor ons betekent kleinschalig wonen vooral dat alle medewerkers, bewoners en diens familieleden elkaar goed kennen. Iedereen mag zijn wie hij of zij is. Bewoners richten zelf hun kamer naar eigen inzicht in. Wij doen er alles aan om te zorgen dat bewoners zich thuis voelen in de zorgvilla. Bewoners bepalen zelf hun eigen mate van privacy. Iedere zorgvilla organiseert verschillende activiteiten, zowel binnen-als buitenshuis, die aansluiten op de wensen en behoeften van de bewoners.

In onze zorgvilla’s werken we met een vast, klein team. Hierdoor weten – en belangrijker – begrijpen we wat bewoners prettig vinden en houden daar rekening mee. Er is voor elke bewoner ruimte en aandacht: op zijn of haar eigen manier en in zijn of haar eigen tempo. Iedere bewoner zetten we in zijn of haar kracht, wat kan een bewoner nog wel is belangrijker dan wat deze niet meer kan.