Zorgvilla Enschede

Zorgvilla Enschede

Eind 2017 opent Stepping Stones Home & Care haar 11e zorgvilla in Enschede. Zorgbehoevende ouderen met dementie die niet meer zelfstandig kunnen wonen vinden hier straks een stijlvolle woonomgeving met kwalitatief hoogstaande zorg. Stepping Stones Home & Care is gespecialiseerd in kleinschalige zorg voor ouderen met dementie.

De zorgvilla aan de Hogelandsingel is de eerste van zijn soort in Enschede en tevens de eerste locatie van Stepping Stones Home & Care in de regio Twente. In deze oude stadsvilla bevinden zich 24 kamers, variërend in grootte.

De villa die dateert uit 1928 ligt in het zuidoostelijk deel van het centrum van Enschede, tussen twee stadsparken in, het Blijdensteinpark en het Wooldrikspark. Beide parken waren voorheen landgoederen in bezit van textielfamilies, resp. de familie Blijdenstein en Ter Kuil. Enschede was vanaf de 19e eeuw een belangrijk centrum in de textielindustrie. Veel historische gebouwen en stadsvilla’s herinneren nog aan die tijd.

De ligging van de toekomstige zorgvilla is ideaal voor ouderen die in de nabijheid van het groen willen wonen, maar toch ook voorzieningen binnen handbereik willen hebben. Enschede is prima bereikbaar vanuit twee grote snelwegen, de A35 en de A1. De afstand tot de grens van Duitsland bedraagt slechts enkele autominuten.