Dongen krijgt tiende zorgvilla van Stepping Stones

Dongen tuinHet voormalig klooster aan de Schoolstraat 3 in Dongen krijgt een nieuwe bestemming. Stepping Stones Home & Care kocht het gebouw onlangs aan om er haar 10e zorgvilla voor zorgbehoevende ouderen uit de regio Tilburg en Breda te starten. Naar verwachting zal de zorgvilla in de loop van het voorjaar 2017 officieel haar deuren openen.

Dongen ligt in de driehoek Tilburg, Breda en Oosterhout. De toekomstige zorgvilla in Dongen is de eerste locatie van Stepping Stones Home & Care in de provincie Noord-Brabant. Het biedt een 24-uurs woonzorgconcept voor ouderen met o.a. geheugenproblemen of somatische aandoeningen.

Het voormalige klooster werd in 1938 gesticht door de Zusters Franciscanessen ten behoeve van de zieke en bejaarde zusters van de congregatie. Tot een aantal jaren geleden had het voormalig klooster een zorgbestemming, hetgeen nu dus gecontinueerd wordt.

Particulier woonzorginitiatief
Stepping Stones Home & Care is een particulier woonzorginitiatief voor zorgbehoevende ouderen die niet meer zelfstandig kunnen wonen. Het kleinschalige woonzorgconcept stelt de mens centraal: er is veel aandacht voor bewoners, familie en medewerkers. De zorgteams leveren kwalitatief hoogstaande zorg en doen daarbij het uiterste om bewoners een woonomgeving te bieden waar zij zich honderd procent thuis kunnen voelen. Het zorgteam staat onder leiding van een ervaren locatiecoördinator. Er zijn vaste contacten met behandelaars (huisartsen, specialisten ouderengeneeskunde, fysiotherapeuten etc.) die werken volgens inzichten die aansluiten bij onze manier van omgaan met onze bewoners. De Nieuwe Hersenkunde, een initiatief van Het Breincollectief en Anneke van der Plaats, neemt een belangrijke plaats in de zorgvisie in.

Over Stepping Stones Home & Care
Stepping Stones is gespecialiseerd in ouderen met geheugenproblemen zoals dementie (waaronder Alzheimer) en chronische lichamelijke ziektebeelden zoals Parkinson, vaatziekte, MS en ALS. Ook mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) wonen bij ons. Stepping Stones Home & Care heeft 9 zorgvilla’s in Gelderland en Utrecht.
De nieuwe zorgvilla in Dongen is de 10e zorgvilla van Stepping Stones.